118
com_content
article
8

Ekipa M Vital

Barbara Strel

Erik Mlinar

diplomirani manualni terapevt, diplomirani organizator poslovnih sistemov, učitelj AEQ metode 2.stopnje, učitelj AEQ dihanja 2.stopnje, učitelj AEQ odnosov 1. stopnje

Nekaj besed o meni

Šport me na različne načine spremlja že vse življenje.

Kot otrok sem z navdušenjem spoznaval in usvajal gibalne spretnosti ter se preizkušal v različnih športnih panogah. Največje veselje mi je prineslo kolesarstvo zato sem se ob koncu osnovne šole z njim začel tudi resneje ukvarjati. Vedel sem, da ima zame velik pomen, da pa bo zaznamovalo tudi mojo poklicno pot, si takrat nisem mislil. Skozi treninge in dirke se je oblikovala želja, da bi nekoč postal športni maser.

Ob koncu gimnazije sem vpisal tečaj klasične masaže, ki sem ga uspešno opravil in se tako podal na pot mojega ukvarjanja z maserskim poklicem. Izkušnje sem pričel nabirati najprej v kolesarskem klubu Sava Kranj in nato v kolesarskem klubu Radenska iz Ljubljane. V tem času sem bil tudi redni član osebja na vseh svetovnih in evropskih prvenstvih s slovensko kolesarsko reprezentanco. Večji preskok pa je bil pričetek dela z ameriško kolesarsko reprezentanco, s katero sem redno sodeloval 4 leta. Delo v ameriški reprezentanci mi je omogočalo stik z največjimi zvezdniki športa in dostop do najbolj sodobnih tehnik na področju masaže in manualne terapije.

Moja strokovna znanja

Želja in potreba po nenehnem nadgrajevanju znanja me je tekom let vodila tudi skozi tečaje športne masaže, masaže globokih tkiv, ortopedske masaže, tečaj kineziotapinga in vse do tri letnega študija manualne terapije, ki sem ga uspešno zaključil z diplomo. Na ministrstvu za zdravje sem uspešno opravil izpite iz medicinskih vsebin, ki so zahtevani za opravljanje poklica zdravilec.

Tukaj se želja po znanju še ni končala, saj sem izobraževanja nadaljeval v tujini. Tako sem med drugim opravil naslednje seminarje: manipulacija hrbtenice in okončin, visceralna manipulacija 1.-6., visceralno limfno ravnovesje, artikulacija hrbtenice in medenice, generalni osteopatski tretma, dry needling (suho igelno zbadanje), IASTM (manipulacija mehkega tkiva s pomočjo intrumenta), DNS (dinamična nevromišična stabilizacija),…

Trenutno svoje znanje nadgrajujem s šolanjem za učitelja AEQ metode, ki mi dodatno omogoča širši in celostni pristop k reševanju kroničnih težav in dviga kvalitete življenja svojih strank. S pridobljenim znanjem pri svojem delu vsakodnevno pomagam ljudem do boljšega počutja. Zadovoljna stranka je zame največje plačilo in dokaz mojega uspešnega dela.

Upam, da bom lahko učinkovito pomagal tudi Vam!

 

Zunanji sodelavci


Barbara Strel

diplomirani zdravstveni ortotik in protetik

Barbara Strel

Moja pot

S poklicem, ki ga opravljam, sem se spoznala po srednji šoli. Po opravljeni gimnaziji me je pot zanesla na Zdravstveno fakulteto, kjer sem študirala program ortotike in protetike (znanja na področju amputacij in opremljanje ljudi z medicinskimi pripomočki). Tekom študija sem dobila veliko uporabnega znanja in mnogokrat so se v meni porajala vprašanja o terapijah z masažami. Ker sem tudi sama imela dobre izkušnje z njimi, sem se odločila, da se masiranju bolj posvetim. Ko sem opravila prvi tečaj klasične masaže, se je v meni želja po delu na tem področju samo še dodatno okrepila.

Moja strokovna znanja

Tekom študija sem pridobivala izkušnje preko klinične prakse. Ker je delo v zdravstvu pestro in precej raznoliko je bila taka tudi praksa. Delo v domu za ostarele, izdelava, namestitve in prodaja medicinskih pripomočkov in na koncu tudi delo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani. Izkušnje na področju dela s pacienti so nadgradile teorijo in ji dale nov pomen. Vse skupaj sem sklenila še z opravljeno diplomo in s tem zaključila s šolanjem na Zdravstveni fakulteti.

Znanja, katera sem pridobila med študijem na fakulteti, sem nadgradila še s praktičnimi izobraževanji na področju masaž. Tako sem dodatno pridobila znanja na seminarjih klasične masaže, športne masaže, terapevtske masaže, refleksne masaže stopal, manualne limfne drenaže, kineziotapinga, Bownove terapije, IASTM (manipulacija mehkega tkiva s pomočjo intrumenta), artikulacije hrbtenice in sklepov. Pridobila sem tudi naziv Bownova terapevtka in na podlagi tega pridobila licenco za opravljanje zdravilske dejavnosti s strani Ministrstva za zdravje.

Kot zdravstveni delavec vedno stremim k temu, da lahko s svojim delom ljudem pomagam in jim izboljšam kvaliteto življenja. Vaš problem je naš izziv, zato Vas pričakujemo v salonu M Vital.


 

Boris Kožar

Univerzitetni diplomirani kemik, diplomirani manualni terapevt

Boris Kožar

Moja pot

Človeško telo me je izredno zanimalo že od otroštva. Kot otrok podeželja sem bil športno aktiven po cele dneve, ob slabem vremenu pa sem rad prebiral literaturo. Šport me je spremljal tudi skozi srednjo šolo in kasneje fakulteto. Čas na fakulteti je bil tudi zame najbogatejši čas pridobivanja dragocenih izkušenj iz področij, ki so me interesirala. Med njimi je bila tudi joga, bral sem psihološke knjige, poglabljal sem se v človekov obstoj in razvoj. V tem obdobju me je zaznamovala poškodba vratne hrbtenice, po kateri se mi je kvaliteta bivanja bistveno znižala. Potreboval sem skoraj 10 let, med tem sicer gojil jogo, da sem obiskal manualnega terapevta. Po tem obisku se je vame zasejala želje pomagati sočloveku s telesnimi tegobami in je spremenila mojo nadaljnjo poklicno pot.

Moja strokovna znanja

Šolanje sem najprej zaključil z diplomo iz organske kemije in na tem področju tudi deloval približno 15 let. Želja po terapevtskem delu pa me je kasneje pripeljala do obsežnejšega šolanja TUI-NA masaže. Ob delu sem tako obiskoval tečaj in začel z masažami. Vedoželjnost, želja po širini znanja, me je gnala še naprej na Akademijo za manualno terapijo. Po zaključenem 3 letnem študiju sem se poslovil od dela s področja kemije in se povsem posvetil delu terapevta. Delo terapevta me izpolnjuje, saj pomagati sočloveku me dela bolj srečnega. Želje po novih znanjih še vedno močno tli, tako se še vedno z veseljem udeležujem tečajev in seminarjev s področja manualne terapije. Vabljeni!


 

Katja Štucin

diplomirana fizioterapevtka

 

 

Manca Oblak

maserka