prostor

PONUDBA

MANUALNA TERAPIJA

MANUALNA TERAPIJA

Manualna terapija deluje na živčno-mišično-skeletni sistem z namenom odpraviti njegovo oslabljeno funkcijo in zmanjšati bolečino in vrnitev v stanje pred poškodbo. Manualna terapija vključuje anamnezo, pregled, postavljanje diagnoze s prognozo, izvajanje terapije in svetovanje.

Uporaba: Za težave mišično-skeletnega sistema (kosti, mišice, ovojnice, sklepi, vezivno tkivo,…), ki so posledica slabe drže, fizične poškodbe, stresa, bolezni,…:

MASAŽE IN OSTALE STORITVE

KLASIČNA MASAŽA

je sprostilna tehnika, ki pomaga pri splošnem počutju posameznika. Učinki masaže so telesne in duševne narave.

Z masažo vplivamo na kožo, skeletne mišice, krvni obtok, obtok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem, duševno počutje,….

Uporaba: za izboljšanja telesnega in duševnega počutja, pospešitev krvnega pretoka, odprava stresa, napetosti, izboljšanje spanca, …

ŠPORTNA MASAŽA

je specializirana masaža namenjena tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom. Služi pripravi in ohranjanju športnikove forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preventivi pred morebitnimi poškodbami. Cilj terapije je vzpostaviti normalno, neboleče gibanje in koordinacijo ter povrniti funkcionalno stanje pred poškodbo.

Uporaba: preventiva pred resnimi poškodbami (nategi in raztrganine mišic), priprava pred tekmovanji, regeneracija po tekmovanjih in treningih, hitrejše saniranje poškodb, hitrejše izločanje odpadnih snovi iz mišic, dvig športnikove forme, …

TERAPEVTSKA MASAŽA

je skupek različnih terapevtskih pristopov osredotočenih na težave mišično-skeletnega sistema. Cilj terapije je sprememba same strukture tkiv in povrnitev optimalne funkcionalnosti. Na podlagi skrbnega opazovanja, zbiranja informacij in  palpacije tkiv se odločimo za tretmaje prilagojene potrebam posamezne stranke. Namen je zmanjšanje bolečine in povrnitev funkcije obravnavanega dela telesa.

Uporaba: pri težavah s hrbtenico, rameni, koleni, gležnjem, pri specifičnih bolečinah mišic,…

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA

je učinkovita metoda za sprostitev kronično prizadetih delov telesa. Njen primarni cilj je sprostitev mišic in odprava bolečin. Pri tej tehniki obdelujemo mišice in fascije, ki se nahajajo v globji mišični plasti, kamor z običajnimi tehnikami ne pridemo. Primerna je predvsem za športnike in fizične delavce.

Uporaba: pri kroničnih bolečinah, brazgotinah, zarastlinah, pri težavah s slabo držo, pri fibromialgijah, za boljše okrevanje po poškodbah,…

MANUALNA LIMFNA DRENAŽA

je metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Imenujemo jo tudi lepotna masaža, saj dolgotrajno izboljšuje videz kože in celega telesa. Izvajamo jo s počasnimi in nežnimi manipulacijami. Za učinkovit rezultat so potrebni vsaj 2-3 tretmaji.

Uporaba: pri oteklinah nog, rok, po kirurških posegih, ob zvinih, izpahih, raztrganih mišicah, za krepitev imunskega sistema, za odpravo celulita, za odpravo nosečnostnih strij, pri osteoporozi, revmatizmu, aknasti koži, splošni regeneraciji organizma, za zmanjšanje bolečine, za izboljšanje splošnega počutja, za izboljšanje prebave, za izboljšanje spanca, …

REFLEKSOTERAPIJA

je oblika masaže, kjer s pritiskom na cone na stopalih vplivamo na organe in organske sisteme v celotnem telesu. Vsaka cona na stopalu ustreza določenemu organu v telesu. Z masažo le-teh vplivamo na sproščanje in ravnovesje celega telesa.

Uporaba: pri zmanjševanju stresa, poživlja krvni obtok, krepi imunski sistem, pomaga pri glavobolu, nespečnosti, pri težavah s prebavnim sistemom in pri menstrualnih motnjah,  uravnava delovanje žlez, pomaga vzbuditi telo, da prične s procesom samozdravljenja.

STRETCHING (RAZTEZANJE)

zajema skupino vaj, ki deluje na mehka tkiva (mišice), vezi in ostale elemente gibalnega sistema. Gre za kontrolirano obliko raztezanja, katere cilj je zmanjšanje mišične napetosti, izboljšanje koordinacije gibov in izboljšanje zaznavanja našega telesa v prostoru.

Uporaba: izboljšanje mobilnosti sklepov, elastičnosti mišic, prekrvavljenosti prizadetih delov, izboljšanje fizičnega stanja,…

KINEZIOTAPING

je tehnika lepljenja posebnih trakov za podpiranje mišičnih funkcij. S pomočjo trakov hitro in preprosto odpravimo bolečine. Velikokrat preprečimo tudi težke operacije in pospešimo naporno zdravljenje. Kineziotaping učinkuje zlasti pri izboljšanju mišičnih funkcij (stimulacija mišic), izboljšanju kroženja telesnih tekočin (limfna drenaža), zmanjšanju ali celo odpravi bolečine in učvrstitvi funkcije sklepov (stabilizacija).

Uporaba: ob sklepnih in mišičnih težavah, pri oteklinah, hematomih, po operativnih posegih,…

OGLEJTE SI NAŠ CENIK ALI PA NAS KONTAKTIRAJTE

© Vse pravice pridržane 2015 Izdelava: