Erik Mlinar

Pozdravljeni,

naj vam povem nekaj besed o sebi.

Šport me na različne načine spremlja že vse življenje.

Kot otrok sem z navdušenjem spoznaval in usvajal gibalne spretnosti ter se preizkušal v različnih športnih panogah. Največje veselje mi je prineslo kolesarstvo zato sem se ob koncu osnovne šole z njim začel tudi resneje ukvarjati. Vedel sem, da ima zame velik pomen, da pa bo zaznamovalo tudi mojo poklicno pot, si takrat nisem mislil. Skozi treninge in dirke se je oblikovala želja, da bi nekoč  postal športni maser.

Ob koncu gimnazije sem vpisal tečaj klasične masaže, ki sem ga uspešno opravil in se tako podal na pot mojega ukvarjanja z maserskim poklicem. Izkušnje sem pričel nabirati najprej v kolesarskem klubu Sava Kranj in nato v kolesarskem klubu Radenska iz Ljubljane. V tem času sem bil tudi redni član osebja na vseh svetovnih in evropskih prvenstvih s slovensko kolesarsko reprezentanco. Večji preskok pa je bil pričetek dela z ameriško kolesarsko reprezentanco, s katero sem redno sodeloval 4 leta. Delo v ameriški reprezentanci mi je omogočalo stik z največjimi zvezdniki športa in dostop do najbolj sodobnih tehnik na področju masaže in manualne terapije. Z ameriško reprezentanco in nekaterimi drugimi največjimi ekipami občasno še sodelujem na področju manualne terapije.

Želja in potreba po nenehnem nadgrajevanju znanja me je tekom let vodila tudi skozi tečaje športne masaže, masaže globokih tkiv, ortopedske masaže, tečaj kineziotapinga in vse do tri letnega študija manualne terapije, ki sem ga uspešno zaključil z diplomo. Na ministrstvu za zdravje sem uspešno opravil izpite iz medicinskih vsebin, ki so zahtevani za opravljanje poklica zdravilec. Tukaj se želja po znanju še ni končala, saj izobraževanja nadaljujem v tujini. Tako sem med drugim opravil naslednje seminarje: manipulacija hrbtenice in okončin, visceralna manipulacija, generalni osteopatski tretma, dry needling (suho igelno zbadanje), IASTM (manipulacija mehkega tkiva s pomočjo intrumenta), DNS (dinamična nevromišična stabilizacija),…

S pridobljenim znanjem pri svojem delu vsakodnevno pomagam ljudem do boljšega počutja. Zadovoljna stranka je zame največje plačilo in dokaz mojega uspešnega dela.

Upam, da bom lahko pomagal tudi Vam!

Erik Mlinar, diplomirani manualni terapevt

Barbara Strel

Pozdravljeni,

še nekaj besed o meni.

S poklicem, ki ga opravljam, sem se spoznala po srednji šoli. Po opravljeni gimnaziji me je pot zanesla na Zdravstveno fakulteto, kjer sem študirala program ortotike in protetike (znanja na področju amputacij in opremljanje ljudi z medicinskimi pripomočki). Tekom študija sem dobila veliko uporabnega znanja in mnogokrat so se v meni porajala vprašanja o terapijah z masažami. Ker sem tudi sama imela dobre izkušnje z njimi, sem se odločila, da se masiranju bolj posvetim. Ko sem opravila prvi tečaj klasične masaže, se je v meni želja po delu na tem področju samo še dodatno okrepila.

Tekom študija sem pridobivala izkušnje preko klinične prakse. Ker je delo v zdravstvu pestro in precej raznoliko je bila taka tudi praksa. Delo v domu za ostarele, izdelava, namestitve in prodaja medicinskih pripomočkov in na koncu tudi delo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani. Izkušnje na področju dela s pacienti so nadgradile teorijo in ji dale nov pomen. Vse skupaj sem sklenila še z opravljeno diplomo in s tem zaključila s šolanjem na Zdravstveni fakulteti.

Teoretična znanja, katera sem pridobila med študijem na fakulteti, so me vedno spodbujala k novim raziskovanjem in iskanjem novih izkušenj. Teorijo sem nadgradila še s praktičnimi izobraževanji na področju masaž. Tako sem dodatno pridobila znanja na seminarjih klasične masaže, športne masaže, terapevtske masaže, refleksne masaže stopal, manualne limfne drenaže, kineziotapinga, Bownove terapije.

Pri delu sem tako dobila precej izkušenj in kar nekaj novih vprašanj in izzivov, na kakšen način lahko še bolje pomagam ljudem z zdravstenimi težavami.
Ravno zato sem opravila tudi izobraževanja na področju športne masaže, terapevtske masaže,  kineziotapinga, refleksoterapije in manualne limfne drenaže.

Kot zdravstveni delavec vedno stremim k temu, da lahko s svojim delom ljudem pomagam in jim izboljšam kvaliteto življenja. Vaš problem je naš izziv, zato Vas pričakujemo v salonu M Vital.

Barbara Strel, diplomirani zdravstveni ortotik in protetik